KOLESARJENJE

Sončni dnevi so kot nalašč za potepanja. Kaj je lepšega, kot da se s kolesom zapeljete na izlet v naravo, ki ponuja številne poti za rekreacijo in raziskovanja. Pri nas se lahko tako odpravite po sledeh piščali in tavern. Glede na številne poti, ki se ponujajo, si lahko zamislite lastno turo. Prilagodite jo svojim željam in zmožnostim.

ZA ZVOKOM NAJSTAREJŠEGA GLASBILA

Na planoto lahko prikolesarite iz doline mimo Stopnika, kjer vas čaka 4 km dolg strm vzpon, za katerega kolesarji pravijo, da je napet od začetka do konca. Do planote lahko pridete tudi iz drugih smeri: iz Straže preko Jagršč, iz Idrijskega konca preko Krniške planote ter iz Tolminskega preko Dolenje Trebuše in Oblakovega vrha. Dostop je mogoč prav iz vseh strani. Na planoto vodijo bolj ali manj strme poti, zato je potrebno tudi nekaj truda, preden uzrete lepoto planote. Nato sledi lahkotno kolesarjenje; prijata tudi okrepčilo in raziskovanje skritih kotičkov.

 

STRAŽA – REKA – STOPNIK – ŠEBRELJE – JAGRŠČE

Tura nas po slikoviti dolini Idrijce in vijugastem vzponu vodi proti najdišču najstarejšega glasbila na svetu in razgibani Šebreljski planoti.

 

Sebrelje Zemljevid kolesarjenje

APARTMA LASCE

lasce

Si želite oddih v neokrnjeni naravi? Uživati v lepotah Šebreljske planote in raziskovati kotičke Idrijsko – Cerkljanskega ali Tolminskega področja?

Preberi več......